Wilt u de nieuwsbrief in u mailbox ontvangen klik hier en vul uw naam en mailadres in en druk op verzenden
De nieuwsbrief in PDF klik hier

Nieuwsbrief Herfst 2023

Beste medebewoners,

De mooie dagen van Augustus en September liggen alweer achter ons en we zien de dagen weer korter worden. Het herfstseizoen is in aantocht, de clubjesactiviteiten zijn weer begonnen, nog even en de verwarming kan weer zachtjes aan. De laatste vrijgekomen woningen zijn inmiddels opgeknapt en de daardoor veroorzaakte geluidsoverlast is nu gelukkig over. We hopen dat de nieuwe bewoners zich een beetje thuis gaan voelen op Zaanstroom. Tijdens het Jaarfeest mochten we al een aantal nieuwe bewoners verwelkomen en zo te horen hebben zij zich best vermaakt.

Van de ledenadministratie:

Kroondata jarigen 80 jaar: 15 september De heer A. Andrea (nr. 69) en op 5 november de Heer A. de Goede (nr.100)

Mutaties op de ledenlijst:

Overleden: De Heer E.M. Sierhuis (nr. 61)

Nieuwe leden: Mevr. F.A. Stoop (91), Mevr. Y. Hallatu (nr.145),        Mevr. J. Punt (nr.96), Mevr. G.A. Altenaar (nr.94), Mevr. M. Roos (nr.131) Mevr. E.A. Pot-Molenaar (nr. 76) en Mevr. A.C. van Velzen-Groen (nr.111)

Opgezegd hebben: Mevr. M.H. Schaafsma (nr.139), Fam. Diesveld-van Rooijen (nr. 89) en de Heer B. van Dijk (nr.140)

Van de bestuurstafel:

Even terugkijkend op het Jaarfeest: het weer had wel iets beter kunnen meewerken, maar er was voor alle deelnemers plaats in het Veerhuis en de bijgeplaatste VIP-tent – volgende keer, als het nodig is, een kleinere tent die op het terras geplaatst wordt zodat er vanuit de zaal direct toegang tot de tent is en niet via de entree. De hapjes en het buffet, verzorgd door het Italiaanse restaurant Damiano, waren van prima kwaliteit en we nemen aan dat iedereen ervan gesmuld heeft. Mede door de inzet van het vrijwilligers Bar-team werd het een geslaagde middag en we hopen dat volgend jaar het weer zich van zijn beste kant laat zien.

Inmiddels gaan de smartphone lessen door “de Bieb” op 12 oktober van start, 7 bewoners gaan hieraan meedoen.

Voor deelname aan het Fietslabyrint hebben zich meer dan 50 bewoners aangemeld, de formulieren en verdere gegevens zijn overhandigd aan Parteon, op korte termijn komt hierover een vervolggesprek.

Aanvraag scootmobiel: Wilt u binnenkort bij het WMO een aanvraag indienen voor een scootmobiel? Houdt er dan rekening mee dat de doorlooptijd wel tot 7 maanden kan duren. Wacht niet te lang met aanvragen.

Bestuur vacatures: 1 lid en 1 reserve lid voor de kascommissie jaarcijfers 2023 en een of meerdere kandidaten voor de functie van secretaris.

Belangrijk: Er heeft weer een babbel-truc incident plaatsgevonden op ons complex. Het bestuur heeft hier regelmatig voor gewaarschuwd hoe dit te voorkomen en nogmaals: Kijk als er bij de hoofdingang aangebeld wordt wie het is voordat u de hoofddeur opent. (we hebben nu een goed camerasysteem)   Wordt er bij uw huisdeur aangebeld zonder dat u de aanbellen bij de hoofddeur binnen hebt gelaten: Open uw deur dan op de kierstand met vergrendeling en laat niemand binnen voordat u zeker weet dat het ok is. Medewerkers van onderhoudsdiensten enz. worden altijd vooraf bij u aangekondigd. Wij willen u geen angst aanjagen, maar let zelf goed op hoe u handelt en als u het niet vertrouwt: NIET OPENDOEN !!!!

Papierinzameling: Regelmatig worden er artikelen bij het papier aangetroffen die er niet in thuis horen. Deze horen er niet in: Pizzaverpakkingen van thuisbezorgers waar de pizza direct met de verpakking in aanraking komt en gebaksdozen met doorkijkvensters. Kortom alles waar voedselresten in zitten en in de grijze bak moeten. Ook van de reclamefolders het plastic verwijderen aub. Als u hiermee rekening houdt, dan blijft het voor de inzamelaars ook prettig werken.

Bedankje: Hartelijk dank voor de vis-bon, die ik van de vereniging voor mijn 80ste verjaardag mocht ontvangen. Adam Andrea nr. 69

Agenda voor de komende weken:

Donderdag 12 oktober: 1e bijeenkomst smartphone cursus, daarna nog 9 maal elke week op donderdagmorgen, behalve 16 november

Donderdag 2 november en 7 december WMO-spreekuur

Dinsdag 7 november bestuursvergadering en spreekuur

Donderdag 16 november ’s morgens Modeshow

Zaterdag 25 november Bingoavond

Eind november Klaverjas-toernooi

Zaterdag 16 december Kerstbuffet

Nadere berichten komen in de mededelingen kasten of in uw brievenbus